Alpinismul utilitar reprezinta o tehnica imprumutata de la expertii in speologie si alpinisti pentru a avea acces in spatiile dificile, inguste sau aflate la inaltime fara a utiliza schele si alte dispozitive de acces.

Pentru ca este o activitate profesionala care face parte din domeniul lucrului la inaltime, la o prima privire poate sa para periculos, insa, practicata corect, tehnica aceasta dispune de maxima siguranta atat pentru alpinisti utilitari dar si pentru locuitori, personal si imprejurimile casei. 

 

Pret alpinist utilitar Timisoara

Serviciile de alpinism utilitar au aplicabilitate in publicitate pentru montare, demontare, intretinere bannere, panouri, casete luminoase, fatade precum spalare, curatare, reparatii, intretinere, vopsitorii, zugraveli, renovare si acoperisuri precum reparatii, intretinere, vopsitorii, instalatii, alpinism industrial, vopsitorii suprafete mari, montaj tabla, hidroizolatii si termoizolatii.

Va prezentam principalele avantaje ale alpinismului utilitar.

Aveti posibilitati nelimitate de acces. Indiferent de locatie, inaltime si arhitectura cladirii, alpinistii utilitari sunt pregatiti sa lucreze in locuri mai greu accesibile unde nu avem si alte metode de acces.

Viteza de lucru este de asemenea un mare avantaj. Alpinismul utilitar este o solutie practica pentru ca reduce considerabil durata de pregatire si de executare a lucrarilor pentru ca nu necesita astfel de pregatiri. Operativitatea alpinistului utilitar e maxima si are nevoie de putin timp pentru instalarea sau dezinstalarea echipamentului.

Costurile sunt scazute. Alpinismul utilitar implica preturi mici comparativ cu alte solutii alternative care sunt bazate pe utilizarea schelelor care sunt grele si costisitoare si care blocheaza temporar caile de acces.

Siguranta este un alt element important. Atunci cand este practicat corect cu doua corzi garantate in mod independent, corzile de lucru sustin greutatea lucratorilor si corzile de siguranta sunt pentru urgente. Alpinismul utilitar este un mod de acces si lucru la standardele de siguranta mai inalte decat cele oferite de schele traditionale din lemn sau metal, fixe si mobile.

 

Tocmai de aceea e foarte important ca alpinistul utilitar sa detina o diploma care sa ateste pregatirea sa in domeniu. La cursuri alpinistii utilitari sunt instruiti riguros privind tehnica si echipamentul folosit dar si pentru a efectua operatiunile de salvare si de acordare de prim ajutor.